Senki ne jöjjön Kárpátaljára!


Magyarország Ungvári Főkonzulátusa hivatalos Facebook-oldalán szerdán közzétett közleményében arra kéri a magyar állampolgárokat, hogy lehetőség szerint halasszák el kárpátaljai útjukat.

„Az érzékeny politikai és közbiztonsági helyzet miatt, az esetleges provokációk elkerülése érdekében 2018. március 16-tól 18-ig egyáltalán nem javasoljuk a Kárpátaljára való beutazást magyarországi csoportok és egyéni utazók részére, különös tekintettel egyes városokat (például Huszt, Ungvár), továbbá nyomatékosan kérjük, hogy a Vereckei hágó érintését mindenképp kerüljék el ebben az időszakban”

– olvasható a közleményben.

Fokozott biztonsági intézkedéseket hoztak Kárpátalján a hatóságok, provokációktól tartva

Fokozott biztonsági intézkedésekkel készülnek a hatóságok Kárpátalján a március 15-i magyar és ukrán évfordulós ünnepi rendezvényekre az esetleges provokációk megelőzése érdekében – adta hírül szerdán az unn.com.ua ukrán híroldal, a Kárpátalja megyei rendőrségre hivatkozva. A hírportálnak nyilatkozó rendőrségi forrás közölte, a rendőri készültség megerősítése a megye területén az utóbbi időben történt események miatt vált szükségessé.

Forrás:

KH