Késekkel és baseball ütőkkel jöttek “síelni” Kárpátaljára


Kárpátaljára tartó gyanús csoportot tartóztattak fel a rendőrök és az ukrán titkosszolgálat az SZBU emberei a megyehatáron lévő ellenőrzőponton csütörtökön a reggeli órákban – közölte rendőrségi forrásokra hivatkozva a Mukachevo.net hírportál.

Az alsóvereckei állandó ellenőrzőponton a négy autóval érkező csoport tagjainál késeket, baseball ütőket, boxereket és maszkokat, valamint kábítószerre hasonlító port találtak. A körülmények tisztázása érdekében a gyanús személyeket a Volóci Járási Rendőrkapitányságra szállították. Rendőrségi források szerint kihallgatásuk során a csoport tagjai egy hihetetlen sztorival álltak elő, azt mondták, hogy síelni érkeztek a Kárpátokba, ezért volt náluk a szóban forgó eszközök. Valószínű a téli sportok eddig ismeretlen válfaját űzik a delikvensek.

Ahogy arról korábban írtunk az ultranacionalista Szvoboda (Szabadság) párt kárpátaljai szervezete és a Karpatszka Szics (KSZ) kárpátaljai radikális szélsőjobboldali szervezet szerdán külön-külön közzétett nyilatkozatban határolódott el az esetleges magyarellenes provokációktól a Karpatszka Ukrajina kikiáltásának évfordulója kapcsán tartott rendezvények során.

Kárpátalján a hatóságok fokozott biztonsági intézkedésekkel készülnek a március 15-i magyar és ukrán évfordulós ünnepi rendezvényekre az esetleges provokációk megelőzése érdekében.

Magyarország Ungvári Főkonzulátusa hivatalos Facebook-oldalán szerdán közzétett közleményében arra kérte a magyarországi állampolgárokat, hogy lehetőség szerint halasszák el kárpátaljai útjukat.