A Fidesz kamuprofilokkal próbálja lejáratni a Jobbikot


Bizonyára sokan emlékeznek még erre az írásra, amely számomra az első perctől kezdve gyanús volt, és mára bizonyossá is vált, hogy nem alaptalanul gyanakodtunk – számol be felháborodva a Szávay István közösségi oldalán. Ahol azt állítja és bizonyítja is, hogy a Fidesz a Jobbik lejáratása érdekében szinte bármire képes. Figyelem szövevényes és elsőre talán érthetetlen történet, de így “dolgozik” a Fidesz ha a hatalomról van szó.

Az ellenzéki politikus mai bejegyzésében leleplezi a Fidelitas egyik “feltörekvő” női tagját, bizonyos Gálfi Laurát. A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján Gálfi Laura több társához hasonlóan, titkos Facebook csoportokban ténykednek, számtalan álprofillal. Az egyik ilyen csoport az „Akik hisznek egy erős Magyarországban!” nevű titkos Facebook-csoport, amelynek tagjai olyan személyek, illetve kamuprofilok, akik a Fidesz kampányközpontjának Gálfi Laura közvetítésével kiadott utasításai alapján végeznek kommentelést.

Az ügy előzményét Vona Gábor marosvásárhelyi látogatása jelentette. Ennek során is szervezett provokáció történt, a téren gyalázkodó, felheccelt emberek egy részét ugyanis budapesti kérésre a helyi RMDSZ úgynevezett „utcafelelősei” szervezték be. Világos a Fidesz célja ebben az esetben is:

magyarnak a magyar ellen fordításával és gyűlöletet szításával lejáratni legfőbb kihívóját, a Jobbikot és annak elnökét.

Az egész megrendezett eseményt, a felfogadott “felháborodott székely embereket” azonnal címlapon hozza le a Fidesz média és erre még rá is erősítenek a bérkommentelőkkel, akik jobbikosoknak adják ki magukat. De itt megcsúsznak kicsit a fiatal fidelitaszosok.

Szávay István fényképe.

A Magyar Idők cikkében közölt képernyőfotókon jól látszik, hogy a gyalázkodó kommentek röviddel egymás után születtek, köztük nem volt egyetlen ellentétes vélemény sem, ami szintén a szervezettség gyanúját támasztja alá.

magyaridok.hu

A neveket és fotókat kitakarták, nehogy kiderüljön, hogy vagy kamuprofilokról, vagy létező, de még véletlenül sem jobbikos személyekről van szó.

Ezeket a cikk megjelenése után azonnal próbáltuk megkeresni, de már nem találtuk, az adminok pedig arról tájékoztattak, hogy nem ők törölték – írja Szávay István. A képernyőfotók elkészülte után vélhetően tehát maguk a szerzők tüntették el ezeket a gyalázkodásokat, hogy később ne lehessen őket visszakeresni, és így azok írói se legyenek beazonosíthatók. Ez már csak azért is valószínű, mert Gálfi Laura óvintézkedésként a kedvelések privátra állítását is kérte az aktivistáitól, hogy ezek alapján ne derülhessen ki, a székelyeket fenyegető, mocskosférgező és büdösrománozó hozzászólók valójában Fidesz-szimpatizánsok és nem jobbikosok. Ezek a vérbeli fideszesek tehát lelkiismeret-furdalás nélkül képesek ilyen mondatokat és jelzőket leírni, ha a Párt és a Vezért ezt várja el tőlük – jegyzi meg a kormányváltó ellenzéki képviselő.

magyaridok.hu

Munkatársainkat megkértem, hogy vizsgálják meg a jogi lépések lehetőségeit az ügy érintettjeivel szemben – írja Szávay István. A Magyar Idők dolga meglehetősen egyszerű, ha cáfolni kívánja a fentieket:

hozzák nyilvánosságra az eredeti képernyőfotókat, hadd lássuk, kik voltak valójában ennek a gyalázatos ügynek a szereplői.

A Jobbik pedig minden erejével azon lesz, hogy egy normális, békés, félelem nélküli országot építsen, és megpróbálja betemetni az egymás iránti gyűlölet árkait, amelyeket Orbán Viktor és a Fidesz többek között a fenti módszerekkel ásott ki – tette hozzá a Jobbik képviselője.