Jobbik: A KMKSZ segítségével készül választási csalásra a Fidesz


A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetséghez (KMKSZ) köthető személyek bevonásával készül súlyos választási csalásra a Fidesz az ukrán–magyar határ menti térségekben. A kormányzó Fidesz kárpátaljai stratégiai partnerének, a KMKSZ-nek a tagjaival felépített egy törvénytelen szavazási bizniszmodellt, aminek lényege, hogy ukrajnai illetőségű magyar állampolgárokat jelentenek be magyarországi határ menti lakcímekre, hogy voksaikkal segíteni tudják a bukástól rettegő kormánypártot. Ahogy arról a KárpátHír már beszámolt, a vásárosnaményi körzetben a honosítással szintén komoly visszaélések lehettek.

Adorján Béla, a magyar nemzeti ellenzéki erő vásárosnaményi képviselőjelöltje a Hír TV Egyenesen című műsorában elmondta, hogy minden jel arra utal, miszerint példátlan választási csalásra készül a Fidesz a naményi választókerületben, és nemcsak ott. A Nemzeti Választási Iroda adataiból kiderült, hogy csak a szóban forgó vásárosnaményi körzetben 5300 új szavazópolgár jelent meg a semmiből. Őket a Fidesz kárpátaljai zsebszervezete, vagy ahogy ő fogalmazott a műsorban, a Fidesz „kisded játékzsere”, azaz a KMKSZ szervezi. A jobbikos jelölt bejelentette: a teljesen nyilvánvaló csalás ügyében feljelentést tett.

Van olyan ház a térségben, ahol például 60 négyzetméterre 100-an vannak bejelentve, vagy egy 100 négyzetméteres lakóházba 200-an. Adorján Béla bizonyítottnak látja, hogy a folyamat mögött gondosan előkészített, szervezett munka van, amiből a KMKSZ-hez egyértelműen köthető személyek is kivették a részüket.

A csalásban rajtuk kívül benne voltak a környék polgármesterei, a járási hivatal, a térség országgyűlési fideszes képviselője.

A biznisszel mindenki jól járt, mert ők ún. „két ikszes” szavazók, hiszen pártlistákra és egyéni jelöltekre is voksolhatnak, míg ha csak levélszavazatban tennék ezt, úgy csak a listás választásra jogosultak.

Megdöbbentő, de arra is van konkrét példa, hogy egyes településekről átíratják őket máshova egy-egy választás alkalmával, amit a legutóbbi önkormányzati választások alkalmával gyakoroltak is, például Tarpa százas nagyságrendben adott kölcsön szavazókat olyan helyekre, ahol veszély fenyegette a helyi fideszes polgármesterek győzelmét.

Ez a jelenség mindenkinek árt, csak a Fidesznek nem – hangsúlyozta Adorján Béla. A kormánypárt direkt módosította a lakhatási törvényt, hogy ezeket a szabolcsi csalássorozatokat végre tudják hajtani, tehát már jó előre készülhettek erre. Az egész egy maffiaszintű rendszer, állította Adorján Béla, hiszen jogos a kérdés: a járási hivatalok ügyintézői miért nem jelentették hivatalból a törvénytelenségeket, hiszen amikor az újabb és újabb lakcímeket létesítették, nyilván látták az adatbázisban, hogy egy-egy háznak már száznál is több lakója van…

A jelenség kapcsán a Jobbik jelöltje szociális, választói és schengeni migrációt említett, mindhárom törvényellenes.

A listán amúgy rengeteg ukrán nevet is találni. Amint arról már írtunk, a Fidesz, hogy enyhítse a hatalmas balhét, elkerülje a nemzetközi megfigyelő szervezetek kritikáját, elkezdte megszüntetni az illegális lakhelyeket.

Jobbik megdöbbenve és felháborodva veszi tudomásul, hogy a Fidesz a honosítás intézményét ilyen aljas módon használja fel, megalázva ezzel a elszakított területeken élő magyarságot

mondta Adorján Béla a tegnapi tájékoztatón.