Már nem sokat kell várni a 4G-re Kárpátalján

A mukachevo.net hírportál megpróbált utánajárni annak, hogy Kárpátalján pontosan mikortól és mely szolgáltatóknál válik elérhetővé a már korábban beharangozott 4G szoláltatás. A munkácsi székhelyű portál levélben fordult a szolgáltatókhoz.

A Vodafone Ukrajna mobilszolgáltató (korábban MTS Ukrajna) a megkeresésre, azt válaszolta, hogy Ungváron és Munkácson egyelőre nincs 4G lefedettség. Arra a kérdésre, hogy miért nincs és mikor lesz nem érkezett válasz, viszont közölték nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy minél hamarabb elérhetővé tegyék a 4G sebességet.

A napokban a Vodafone egyébkén bejelentette, hogy március végén április elején 28 ukrajnai nagyvárosban köztük Ungváron és Munkácson is elindítja a 4G hálózatát.

A Kyivstar közölte, hogy ügyfeleik számára májustól teszik elérhetővé a 4G hálózatot. Nem minden telefon és SIM-kártya támogatja a 4G rendszert. A telefon leellenőrzéshez hívni kell a *245*5#-ot, a SIM-kártya ellenőrzése pedig a *245*4#-ot, a szolgáltató sms-ben küldi a tájékoztatást.

Vannak olyan Lifecell ügyfelek, aki azzal kérkednek közösségi oldalukon, hogy náluk már megy a 4G.

Forrás:
KárpátHír/Mukachevo