Egyre nagyobb kormányellenes tüntetés szerveződik szombatra


A civilek által kezdeményezett kormányellenes tüntetésre eddig már több tízezren jelezték, hogy elmennek és közel 64 ezren érdeklődnek iránta. A szervezők szerint elsősorban az egyenlőtlen választási rendszert kell megszüntetni.

Az egyik szervező egy posztban azt írta a tüntetés céljairól:

1. A jövőnkről nekünk kell meghozni a döntést, nem pedig egy egyenlőtlen választási rendszernek. Ilyen helyzetben a tömeg a mi válaszunk.
2. A gyűlöletkampány és uszítás helyett érdemi diskurzust akarunk folytatni.
3. Független országnak független sajtóra van szüksége. A digitális korban a média a legnagyobb ütőkártya a hatalom kezében, bojkottáljuk a propagandamédiát.
4. Generációnkban két lehetőség áll a fiatalok előtt: Kivándorlás, vagy Forradalom. Mi választottunk!
5. Ne hagyjuk, hogy a mindenkori hatalom és a jelenlegi kormány fogalma összemosódjon. A 2/3-os törvényeket el kell vetni, és amerikai mintára két ciklusnál tovább senki sem gyakorolhatja a hatalmat.
6. Fiatalok nélkül nincs ország, nincs jövő.
7. Ez a választás nem csupán 4 évről szólt, ez a választás a keleti orientációról, az illiberális állam végső simításairól döntött.

A Jobbik tegnap este jelentette be, hogy elmennek a tüntetésre. Erről a párt a Facebook-oldalán számolt be az országos választmányi ülésükön készült kép kíséretében.

“A Jobbik erős és egységes, Magyarország második legnagyobb politikai közössége, amely továbbra is kész a korrupt Fidesz elleni küzdelemre az ország érdekében. Ezért úgy döntöttünk, hogy csatlakozunk a szombati tüntetéshez, és minden támogatónkat arra kérjük, hogy legyen ott!”

A tüntetés szombaton 17:30-kor lesz Budapesten, az Operánál (Andrássy út 22.)