A Figyelő elismerte, hogy hazudott


A Schmidt Mária tulajdonában álló Figyelő március 10-én azt állította (fotókkal alátámasztva), hogy Vona Gábor Szentesen a DK-val egyeztetett.

Természetesen ebből egy szó sem volt igaz. Hazugságukat a választások után alig egy héttel elismerték. A szörnyű ebben az esetben elsősorban az, hogy nem egy szimpla baklövésről vagy téves információ közléséről volt szó, hanem konkrétan hírhamisítás történt a Fidesz választási sikerének érdekében.

A vallomást változtatás nélkül közöljük:

“Az internetes portálunkon 2018. március 10-én „Formálódik a Vona-Gyurcsány – koalíció – (Képekkel)” címmel megjelent cikkben valótlanul állítottuk, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom a Demokratikus Koalícióval egyeztetett a szentesi választókerületben. Valótlanul állítottuk, hogy a két párt között több választókerületben is folynak még a tárgyalások.

Valótlanul állítottuk továbbá, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke Kiss Csabával, a Demokratikus Koalíció szentesi elnökével tárgyalt egy szentesi étteremben.

A valóság ezzel szemben az, hogy a cikkünkben szereplő időpontban Vona Gábor egy szentesi kampányrendezvény után ebédelni állt meg a szentesi Páterház étteremben, asztaltársaságában csak munkatársai és helyi jobbikos vezetők foglaltak helyet. Vona Gábor nem tárgyalt egyetlen egy DK-s politikussal sem, a cikkünkben említett Kiss Csaba pedig ott sem volt az étteremben. A cikkben megjelent fotón pedig nem a DK-s Kiss Csaba, hanem a Vona Gábort és munkatársait szállító mikrobusz sofőrje látható. A Jobbik és a DK között pedig sem Szentesen, sem más választókerületben nem folyik semmilyen tárgyalás.”

Forrás:

alfahir.hu