Öt nap haladékot adtak a tüntetők


Mint arról tegnap hírt közöltünk, az ungvári járás nyolc települése – Minaj, Homok, Ketergény, Koncháza, Őrdarma, Tarnóc, Sislóc és Botfalva – úgy határozott, a közigazgatási reform által előírt egységes territoriális közösségbe tömörül. Ám a megyei közigazgatás valami miatt nem támogatja tervüket, ezért az érintettek ma délelőtt békés tüntetést szerveztek a közigazgatás épülete elé.

Mintegy 300 ember vett részt a beharangozott tüntetésen a Homoki, Őrdarmai és Tarnóci községi tanácstól, akik Hennagyij Moszkallal akartak találkozni, ám hosszú ideig senki nem jött ki a transzparensekkel felszerelkezett tüntetőkhöz, akik azt skandálták, hogy „Írd alá!” Követelték, a kormányzó magyarázza meg, miért nem kapnak zöld utat a kistérség megalakítása, holott már tavaly februárban döntés született róla.

Idén márciusban már negyedszer kérelmezték a hromada elismerését, de mindhiába.

A tüntetőkhöz végül Viktor Mikulin, a közigazgatás megbízott vezetője jött ki, mondván Moszkal Kijevbe utazott. Mikulin nem tudott magyarázatot adni a halogatásra, de azt mondta, a benyújtott dokumentumokkal tudomása szerint nincs gond. Azt ajánlotta a jelenlévőknek, holnap egy öttagú csapattal keressék fel a közigazgatásban és közösen vitassák meg a kialakult helyzetet. Az elégedetlen tömeg átadott egy írásos követelést Mikulinnak, melyben azt kérik, öt munkanapon belül adja pozitív beleegyezését a kistérség megalakítására.