Jótékonysági futás a ráti árvákért


Több mint 480 kilométer után ma tíz óra előtt pár perccel a Záhony-Csap közúti határátkelőhely Tisza-hídján feltűntek az egy vérből vagyunk jótékonysági futás Budapestről indult résztvevői, akiket Buhajla József, Magyarország ungvári főkonzulja fogadott a határállomáson – számolt be a KISZÓ.

Az ultrafutókból és orvosokból álló csapat négy nappal korábban június 4-én, a nemzeti összetartozás napján indult el Budapestről.

Az 500 kilométeres futásnak kettős célja van: egyrészt szeretné felhívni a figyelmet a véradás fontosságára, másrészt, hogy adományokat gyűjtsön a kárpátaljai Ráton megépült Szent Mihály Rehabilitációs Központ javára.

A több mint kéttucat magyarországi résztvevőhöz a határnál kárpátaljai hosszútávfutók csatlakoztak, majd együtt tették meg a maradék 20 kilométert a ráti gyermekotthonig.

Gui Angéla azt is elmondta, a futás mellett, amelynek a lényege az adománygyűjtés és a figyelemfelkeltés volt, a tél folyamán sikerült a ráti rehabilitációs csapatot fogadni a budapesti Bethesda Gyermekkórházba, ahol megnézték, az ottani szakemberek munkáját, tapasztalatot gyűjthettek.

Képek: DPSU

Forrás:

KISZó