Becsületsértésért feljelentést tesz a lovat vontató férfi


„Állatkínzót és bűnözőt csinálnak belőlem, meg sem várva a rendvédelmi szervek és az állategészségügyi szolgálat zárójelentését. A Facebook-on közölt írással veszélybe hoztak engem és a családomat. Megfogtam a Jurij Popjuk tulajdonában lévő lovat, mert azon a területen legelt, amelyet évek óta használok az erdővédelem dolgozójaként. Folyamatosan trágyáztam, kitisztítottam a bozóttól, ott kaszálom a szénának való füvet, más földterülettel a háztájin kívül nem rendelkezem” – számolt be a Kárpátalja hetilap, a lovat autója után illetőről.

Többször elkergettem az ott legelő lovakat, Jurijnak is többször szóltam, hogy vigye a lovát más helyre. Szerdán is mondtam neki, mielőtt elvittem onnan.

Este lánccal rögzítettem a lovat az autómhoz, de az a lábán jött utánam. Lassan hajtottam. Többen látták, ahogy a ló jött a gépkocsim után. A jószágot nem akartam bántani, az út eleje, közel 0,5 km földút, ha azon végigvonszoltam volna, nem ilyen sérülései lennének. Amikor kiértem az aszfaltra, megláttam, hogy a ló elesett. Megálltam, eloldoztam és a ló elszaladt.”

Az újságírók pénteken ellátogattak a rahói járási Feketetisza (Csorna Tisza) községbe, de Vaszil Makszimjukot nem találták otthon, viszont telefonon sikerült vele beszélni. A 64 éves férfi azt is tagadja, hogy ittas lett volna. Kész megtéríteni az állat gyógykezelését vagy a ló árát. Sajnálja, amit tett, de becsületsértés miatt a bírósághoz fog fordulni.

Brutális állatkínzás Kárpátalján