Nyíregyházán rendezték meg a Kárpátaljai Magyar Családok Fesztiválját


Június 9-én, szombaton rendezte meg a Kárpátaljai Magyar Családok Fesztiválját a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és a Nagycsaládosok Országos Egyesületének nyíregyházi tagegyesülete, a NOE Családi Kör Egyesület – számolt be a Nyiregyháza.hu.

A magyar-magyar találkozót Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár nyitotta meg a Sóstói Múzeumfaluban. A magyar-magyar találkozót Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár nyitotta meg a Sóstói Múzeumfaluban. A magyar-magyar találkozón közel ezer, határon túli és hazai család vett részt, mondta Pataki János, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke.

Jelen vannak vendégek az ország szinte teljes területéről, egyrészt tagszervezeteink tagjai jöttek el különböző helyekről, másrészt pedig Kárpátaljáról, tehát egész a Felső-Tiszától Beregszászig, Munkács, Ungvár, mindenhonnan jöttek fellépők is és tagszervezeti tagok is.

Az eseményen igazi fesztiválhangulat volt, többen piknikeztek, de volt színpadi előadás, többek között zene, tánc és az érdeklődők az íjászattal is megismerkedhettek.