Pozitív tendencia a kárpátaljai munkaerőpiacon

Pozitív tendenciák észlelhetők a kárpátaljai munkaerőpiacon, állítja a megyei foglalkoztatási központ igazgatója, aki szerint a munkaadókkal való szoros együttműködés eredményeként egyre több állást ajánlanak fel a vidék vállalatainál.

 

A legtöbb szabad hely az olyan vállalat óriásoknál vár a munkavállalókra, mint a Flextronic, a Yadzaki, az Eurocar, melyek havi 8 ezer hrivnyás bért ajánlanak. A második legkeresettebb szakma  a varrónőké, akiknek 8-13 ezer hrivnyás bért ígérnek, míg a harmadik helyen a szállodaipari-éttermi dolgozók állnak.

Idén öt hónap alatt 17 ezren fordultak a foglalkoztatási központhoz segítségért, ez idő alatt 10,3 ezer ember került nyilvántartásba munkanélküliként és 8,8 ezren tudtak elhelyezkedni.  3 ezer munkaadó – ez 10,5 százalékkal többen, mint tavaly – 11 ezer állást hirdetett meg. Júniusban egy betöltetlen szabad helyre 3 jelentkező akadt, míg tavaly ilyenkor 5. Az elhelyezkedést nehezíti, hogy a munkaadók egyre magasabb elvárásokat támasztanak, ennek ellenére viszonylag alacsony bért kínálnak. Az idei ajánlott középkereset 5702 hrivnya.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<