Dühös autósok lepték el Kijevet

Nagyszabású autós demonstráció zajlik ma Kijevben, a külföldi rendszámú autósok megbénították a kormányzati negyed forgalmát és követeléseket fogalmaztak meg a parlamenttel és a kabinettel szemben.

Ukrajna összes pontjáról összesereglett dühös autósok azt követelik, hogy kedvezményes tarifák mellett ‘ukránosítsák” járműveiket, s hogy a polícia ne ellenőrizze őket folyton. Amint azzal részletes cikkünkben mi is foglalkoztunk, egyre nehezebb idők jöhetnek az érintett autótulajdonokra, akik olcsón vettek külföldön autót, de a szigorítani kívánt törvénykezés nagyon nehéz helyzetbe hozhatja őket.

Ukrajnában már a rendőrség is ellenőrizheti a külföldi kocsik tartózkodásának jogosságát, sőt, büntethetnek is. Ez nagyon nem tetszik az érintetteknek. Szerdai kijevi megmozdulásukon azt követelték, hagyja őket békén a közúti rendőrség, s hogy olyan jogszabályt fogadjanak el, ami megfizethető áron lehetővé teszi járműveik ukrajnai regisztrációját. A szervezők becslése szerint tízezren vannak a főváros kormányzati negyedében, fáklyákat is gyújtottak már, sőt, füstbombát dobtak a rendőrök irányába, akik viszonozták azt. A dühös autósok gumikat is hoztak magukkal, azzal fenyegetőznek, begyújtják azokat, amennyiben nem teljesülnek a követeléseik.

Forrás: