Most már biztos: Ronaldo a Juventusban folytatja


Cristiano Ronaldo a Real Madridtól a Juventus labdarúgócsapatához szerződött. A spanyol csapat közleményben köszönte meg Ronaldónak a szolgálatait és jelezték, Madrid mindig is az otthona marad. Azt is leírták, hogy a transzfer a portugál játékos kifejezett kérésére jött létre. Később kiadták Ronaldo búcsúlevelét is, melyben a játékos leírja, miért kérte, hogy engedjék el Olaszországba.

 

Sajtóhírek szerint a klubváltásra százmillió euróért került sor, és az ötszörös aranylabdás portugál sztár évi 30 millió eurót fog keresni Torinóban – írja az MTI. Ronaldo négy éves szerződést írt alá új klubjával. A 33 esztendős Európa-bajnok támadó 2009 óta szerepelt a madridi együttesnél, amellyel a többi között négy Bajnokok Ligája-győzelmet, két-két bajnoki címet és spanyol Király Kupa-diadalt, valamint három klubvilágbajnoki sikert ünnepelhetett. A királyi gárda színeiben 451 gólt szerzett 438 találkozón.

A csapat közleménye szerint Ronaldo bizonyította Madridban, hogy a világ legjobb játékosa és a klub történetének egyik legragyogóbb korszakát fémjelezte a neve. Hozzáteszik: példát mutatott abból a szempontból is, hogy kell dolgozni, felelősséget vállalni és mit jelent a tehetség.

“A Real Madrid számára Cristiano Ronaldo mindig is szimbólum marad, egyedülálló példakép a következő generációk számára

” – írja a klub, majd hozzáteszik: Ronaldo számára a Real Madrid mindig az otthona lesz. Azt is megemlítették az írásban, hogy a transzfer kifejezetten Ronaldo kérésére jött létre.

Közben Cristiano Ronaldo búcsúlevelét is közzétette a Real Madrid. Ebben a portugál játékos azt írja, madridi évei valószínűleg a legszebbek voltak az életében. “Ennek ellenére azt gondolom, elérkezett a pillanat, hogy egy új fejezetet nyissak az életemben, és ezért kértem a klubot, hogy engedjen el. Sajnálom, de kérek mindenkit, különösen a szurkolóinkat, hogy értsenek meg engem”. Ronaldo megjegyzi, izgalmas, de nehéz kilenc évet töltött a Madridnál és sose fogja elfelejteni, mennyire élvezte a futballt a csapatnál.

 

 

Forrás:

ATV