Moszkal az útépítőkre küldené a lakosságot

A törvény nem biztosít semmilyen lehetőséget arra, hogy a közlekedési vállalatokat rábírják vállalásuk teljesítésére.

Kárpátalján összesen 55 megyei fennhatóság alá tartozó közút van. Felújításukra elkészült a pénzügyi terv, 30 pályázatot tartottak a felújítást végző vállalatok kiválasztására. Ez megtörtént a Beregszász-Badaló-Vári-Nagyborzsova útszakasz esetében is, amit az ivano-frankivszki „PBSZ” vállalkozás nyert meg. Hennagyij Moszkal saját honlapján arról ír, hogy a vállalkozással megkötötték a szerződést, egyeztették a közúti szolgálattal és a költségvetési bizottsággal. Az előleget akkor utalják a vállalkozónak, amint kivonul a munkaterületre.

A munkálatoknak még június 15-én el kellett volna kezdődniük, ám a „PBSZ” nem jelent meg a helyszínen. Ugyanez a helyzet még két – a Szolyva-Munkács és a Beregszász-Tasnád-Kígyós útszakasszal. Ezért, ha az említett utak mentén élőknek tüntetni támadna kedvük, vagy útelzáráson gondolkodnának, a megye kormányzója azt tanácsolja, keressék fel a késedelemben ludas vállalkozást a bejegyzett ivano-frankivszki címén.

„Vagy szervezzenek tüntetést az aszfaltgyára elé, ami a huszti járási Rakaszon található. Még járművet is biztosítunk hozzá.”

Mint kiderült, a sokat reklámozott ProZorro nyilvános pályázati honlapnak számos hibája van. Bárkit hozzáenged a pályázatokhoz, azon belül szélhámosokat is, akik az előleg felvétele után egyszerűen eltűnnek. Másodsorban, nincs semmilyen szankció, amivel rábírhatnák őket vállalásuk teljesítésére. Az egyetlen lehetőség, hogy a lakosság nyomást gyakorol rájuk, írja a megyei közigazgatás elnöke saját honlapján.