Politikust szállító autó gázolt el egy tüntetőt Kijevben


Viktor Pinzenik parlamenti képviselőt és a baleset pillanatában az autóban tartózkodó többi személyt a rendőrök menekítették ki a feldühödött tömeg gyűrűjéből.

Az Ukrainszka Pravda beszámolója szerint a gázolás a kormányzati negyedben történt, amit szerda óta blokád alatt tartanak az ország különböző pontjáról idesereglett külföldi rendszámú autók tulajdonosai. A dühös autósok azt követelik, hogy kedvezményes tarifák mellett legalizálhassák járműveiket, s hogy a rendőrség szálljon le róluk, ne ellenőrizzék őket folyton.
Szemtanúk beszámolói szerint a terepjárót nem a kárpátaljai születésű honatya, hanem a sofőrje vezette. Viktor Pinzenik és két másik frakciótársa, Olena Maszorina és Oleg Krisin – mindannyian a Népfrontront képviselői – a hátsó ülésen ült. Az autót pillanatokon belül több mint kétszáz demonstráló állta körül, a tüntetés miatt a helyszínen tartózkodó rohamrendőrök gyors közbelépése miatt nem történt önbíráskodás. Végül a képviselőket és a sofőrt rendőri sorfallal menekítették ki a feldühödött tüntetők közül. Az elgázolt férfit mentővel szállították kórházba.

A politikus közleményt adott ki a történtekkel kapcsolatban, ebben arról írt, hogy autójával nem gázoltak el senkit, a tüntető maga ugrott fel a mozgó terepjáró motorháztetejére. Pinzenik közölte: egy idő után a férfi maga mászott le az autóról és nem tűnt úgy hogy megsérült volna. A képviselő feljelentést tett a rendőrségen.

Úgy volt, hogy a külföldi rendszámú autók kedvezményes legalizálásáról szóló törvénytervezetet csütörtökön kerül a parlament elé, viszont a tervezet nem került napirendre.

Forrás:

KH/Unian