Levélben nyugtatta a pályázókat az Egán Ede alapítvány


Több olvasónk is jelezte, hogy kedden reggel levelet kapott az „Egán Ede” Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ” Jótékonysági Alapítvány e-mail címéről, méghozzá arról, hogy az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) szeparatizmus gyanújával bűnvádi eljárást folytat az alapítvány ellen.

Az e-mailban felhívják figyelmet arra, hogy az üggyel kapcsolatban az illetékes hatóságok megkereshetik és kihallgathatják a kedvezményezetteket. Azt tanácsolják a pályázóknak, hogy legyenek megfontoltak-tárgytalan, provokatív kérdésekre ne válaszoljanak, továbbá ne hagyják magukat félrevezetni és megtéveszteni.

A levélhez egy tájékoztatót is mellékeltek, amelyet most tartalmi változtatás nélkül közlünk:

Tisztelt Pályázók!

Tájékoztatni szeretném Önöket, hogy az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) szeparatizmus gyanújával bűnvádi eljárást indított az „Egán Ede” Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ” Jótékonysági Alapítvány ellen.

Fel szeretném hívni a kedvezményezettek figyelmét, hogy az illetékes szervek megkereshetik és kihallgathatják az üggyel kapcsolatban. Legyenek megfontoltak-tárgytalan, provokatív kérdésekre ne válaszoljanak, továbbá ne hagyják magukat félrevezetni és megtéveszteni.

Tisztelettel,
Berki Marianna igazgató

[pdf-embedder url=”http://karpathir.com/wp-content/uploads/2018/07/Rövid-tájékoztató-az-Önök-jogairól.pdf” title=”Rövid tájékoztató az Önök jogairól”]