Aranyifjak nyaraltak a rászorulók helyett


Dagad a botrány Ukrajnába, miután kiderült, hogy a háború árvái és a kelet-ukrajnai válságövezetben harcoló katonák gyermekei helyett milliomoscsemeték, politikusok és hivatalnokok gyermekei nyaraltak ingyen Horvátországban.

A napokban az egyik Porosenko-párti honanya dicsekedett el közösségi oldalán azzal, hogy több mint 100 rászoruló gyerek nyaralhatott teljesen ingyen Horvátországban. Marija Ionova Facebook bejegyzéséből kiderült, hogy

olyan gyermekekről van szó, akik a kelet-ukrajnai háborúban elvesztették valamelyik szülőjüket, vagy jelenleg is a frontvonalban teljesítenek szolgálatot.

A gyerekek nyaralását teljes egészében a horvát kormány finanszírozta.

Időközben kiderült, hogy nem úgy van, ahogy azt a képviselőnő leírta. Bebizonyosodott, hogy a felvételeken nem rászorulók, hanem milliomoscsemeték, politikusok és hivatalnokok gyermekei láthatóak. Természetesen a politikusnő, magyarázkodásba kezdet. Később azt írta posztjában, hogy az árvák és az ATO-katonák gyermekei mellett, voltak, akik kiemelkedő tanulmányi- és sportteljesítményükért cserébe részesültek az ingyenes nyaralásban, de nagycsaládosok és belső áttelepülők gyermekei is utazhattak.