Rendkívüli tűzveszély Kárpátalján


A Kárpátaljai Megyei Hidrometeorológiai Központ előrejelzése alapján augusztus 4-5-re megyénk egész területére négyes (magas), illetve ötös (rendkívül magas) fokozatú tűzveszélyt hirdettek – tudatta ukrán forrásokra hivatkozva a Kárpátalja hetilap.

A rendkívüli hőségben nagy esély van a növényzet, az épületek meggyulladására, erdőtüzek keletkezésére. A katasztrófavédelmisek felhívják a lakosság figyelmét arra, hogy legyenek óvatosak, tartsák be a tűzvédelmi előírásokat, és ne gyújtsanak tüzet az erdőkben, mezőkön. A dohányzás veszélyeit is fontos szem előtt tartani, a mezőn még a járművek, erő- és munkagépek vezetőfülkéiben sem szabad dohányozni.

Ilyen körülmények között nagy esély van a száraz növényzet meggyulladására, valamint erdőtüzekre. A tűzoltóság felhívása szerint ebben a periódusban tilos begyújtani a száraz füvet azokon a földterületeken, melyek közel vannak az erdőkhöz, ezenkívül tüzet sem szabad gyújtaniuk a kirándulóknak az erdők területén, valamint járművekkel is tilos a behajtás az