Ukrán kisbusz balesetezett Magyarországon

Felborult egy kisbusz a 2-es főúton a nőtincsi elágazó közelében szombaton kora délután, a helyszínelés és a műszaki mentés teljes útlezárás mellett folyamatban van – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu-n.

A tájékoztatás szerint egy ukrán rendszámú kisbusz eddig tisztázatlan körülmények között letért az úttestről, az út menti árokba hajtott és felborult. A balesetben az elsődleges adatok alapján 13 személy sérült meg.
Nyolc súlyos, valamint öt könnyebb sérültet láttak el és szállítottak kórházba a mentők a 2-es főúton szombaton délután történt baleset után – közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szombaton este az MTI megkeresésére.

Az árokba hajtott kisbusz súlyos sérültjei közül többek állapota életveszélyes – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy a sérültek mindegyike felnőtt, gyermek nincs köztük.

A riasztásra Nógrád és Pest megye, valamint Budapest mentőállomásairól is indultak mentőegységek, illetve négy mentőhelikopter is ment a helyszínre.

A mentők a súlyos sérülteket négy budapesti kórházba szállították, a könnyebb sérültek pedig Vácra és Balassagyarmatra kerültek – közölte Győrfi Pál.

Újabb borzalmas tömegbaleset Ukrajnában (képek)

A helyszíni beszámolók szerint a baleset Kamjanszke község közelében történt, ahol mikrobusszal ütközött egy Kamaz tehergépkocsi. A mikrobuszban mintegy 20-an utazhattak. Közülük hatan vesztették életüket, köztük öt gyermek. További 12 személy megsérült a mikrobuszban utazók közül, köztük 10 felnőtt és két gyermek. A gyerekek egyikének állapota súlyos. A sérülteket a megyei kórházba szállították.

Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

Forrás:

mti