Megnevezték a 11 éves lány megerőszakolásával gyanúsított vízilabdásokat

A Tv2 Tények szombat esti kiadása megnevezte a két vízilabdázót, akiket megvádoltak egy fiatalkorú lány megerőszakolásával.

Az elkövetők a kereskedelmi tévé hírműsora szerint

Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt.

Gerencsér András ügyvéd azt nyilatkozta az ATV Híradónak: “11 éves korában kezdődött, több hónapon keresztül tartott, aztán nyilván nem úgy fejeződött be, hogy a két illető ezt abbahagyta, hanem a tulajdonképpen a kislány okán ért véget.”

A kislány abbahagyta a sportot, így lett vége az erőszaknak, ezután sokáig nem beszélt a történtekről, majd a család egyik ismerősének írta le zaklatói nevét, és azt hogy mi történt.

Az ügyvéd hozzátette: “Nyiláván ettől a két embertől volt egy félelme is, ami finoman szólva nem is volt alaptalan. Most nem fizikális fenyegetettségről beszélünk egyébként, hanem pszichikairól.”

A kislányt tehát lelkileg zsarolták, riporterünk kérdésére, hogy hogyan, vagy mivel, az ügyvéd annyit mondott: “Ez is legyen a jövőhétnek a mondandója, most zajlik egy nyomozás. Az üdvözítő, hogy az nagyon-nagyon gyorsan zajlik.”

Gerencsér András híradónknak elmondta a lánynak jövő héten orvosi vizsgálata lesz, és azt is, hogy egy héten belül kiderül, kik a sportolók. A sajtóban már felmerült két név, de ezt az ügyvéd híradónknak sem megerősíteni, sem megcáfolni nem akarta.

A Vizilabda Szövetség jelenlegi elnöke, aki a válogatott volt szövetségi kapitánya, azt mondta: nem tartja elképzelhetőnek egyetlen volt játékosáról sem, hogy ilyen ügybe keveredjen.

Kemény Dénes hozzátette: “Az, hogy őrájuk gondol a média, az a kiszűrődött információk alapján indokolt, de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy maga a vád az akár hihető, akár bizonyítható. Én nem vagyok ebben szakember, a szövetség semmilyen hivatalos értesítést semmilyen hatóságtól ebben az ügyben nem kapott. Én arra tudok hagyatkozni, hogy 16 évig kapitányként sok játékost irányítottam edzéseken, mérkőzéseken, világversenyeken, olimpiákon, és én egyetlenegy játékosnál sem érzékeltem olyan személyiség jegyeket, hogy egyáltalán a közelébe kerülhessenek ilyen típusú cselekménynek.”

A pszichológus szerint az ilyen esetekben mindig pedofiliáról van szó. Fridvalszki Nóra azt is elmondta: “Általában szorongó, valamilyen módon befelé forduló személyiségjegyek, azok tudnak társulni hozzá, én láttam, hogy akár a saját nemi szerep, férfiasság megélésében valamilyen szintű elakadás, aminek persze lehetnek exratmitásai, lehet az egy nagyon szélsőséges – úgymond macsó – magatartástól elkezdve egy kisfiús, inkább feminim vonalvezetés. Ezek előfordulhatnak, előforuldhat, hogy pont az önértékelési zavar, ami a saját potenciállal függ össze.”

A sajtóban az üggyel kapcsolatban említett két sportoló közül az egyiket elérte a Bors, nekik azt mondta: az ügyben tiszta a lelkiismerete.