Gyűlnek az adományok a leégett nagydobronyi imaháznak

A júliusban leégett nagydobronyi református imaház újjáépítésére a Magyarországi Református Egyház országos gyűjtést indított, melyre a református egyházközségek nyitott szívvel feleltek és eddig összesen 26,6 millió forintot adományoztak a Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül – tudatta a jobbadni.hu.

A támogatásról a napokban szerződést írt alá Szabó István a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke és Zán Fábián Sándor a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspöke.

„Nagy örömmel vagyok itt Nagydobronyban, mert a Magyarországi Református Egyház gyülekezetei adományokat gyűjtöttek a Nagydobronyban leégett gyülekezeti terem újjáépítésére. Megrendítő, hogy a Zsinat elnökségének nyári felhívására ilyen készséggel és adakozó kedvvel válaszoltak a magyarországi gyülekezetek. Továbbra is várjuk még az adományokat és reméljük, hogy hamarosan újjáépülhet az, ami a nyári katasztrófában megsemmisült és ezáltal tovább folytatódhat ez a nagyon értékes misszió”

– mondta a szerződéskötés kapcsán Szabó István a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke.

A szerződés ünnepélyes aláírását követően a küldöttség ellátogatott az óvodába, ahol megismerhették a helyi közösséget és a gyülekezet szolgálatát, valamint az óvodások műsorral kedveskedtek az egyházi vezetőknek.

A támogatásra továbbra is szükség van, adományaikat eljuttathatják online adományozással az oldalon vagy átutalással a 10702019-85008898-51100005-ös számlaszámon keresztül “Nagydobrony” megjegyzéssel.

Forrás:

jobbadni.hu