A határon fogták el a 15 éves lány gázolóját

Segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt az a német-izraeli állampolgár, aki autójával egy 15 éves lányt gázolt halálra hétfő délután Alsószlatina közelében. A sofőrt és utasát két órával később a csapi határátkelőhelyen fogták el.

A rendőrság által a határőrséghez eljuttatott személyleírás alapján tartóztatták fel a német-izraeli állampolgárságú gázolót, aki egy nővel utazott együtt. A körözött személyek autót is váltottak, a gázolást egy Volkswagennel követték el, kilépésre viszont már egy Mercedesszel jelentkeztek. A határőrök átadták a gyanúsítottat a rendőrségnek, akit vizsgálati fogságba helyzetek. A 22 éves férfival szemben halált okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt indult büntetőeljárás, kezdeményezik előzetes letartóztatását. A gázoló háromtól nyolc évig terjedő börtönbüntetésre számíthat.

A Mukachevo.net hírportál információi szerint a gázolás pillanatában három lány próbált átkelni a kijelölt gyalogosátkelőn, ketten csodával határos módon megúszták, viszont egyikük a baleset következtében a helyszínen szörnyethalt.