Szőke Lavina: idén Ukrajnában rendezték meg a gyakorlatot

Idén Ukrajnában, Lemberg megyében rendezték meg a Tisza Többnemzeti Műszaki Zászlóalj hagyományos Blonde Avalanche-2018 (Szőke Lavina) elnevezésű katasztrófavédelmi gyakorlatát.

Az ukrán, a magyar, a román, és a szlovák hadsereg katonáinak a részvételével zajló hadgyakorlat pénteken ért véget az egyik lemberg megyei gyakorlótéren. A műszaki egységek egy szimulált kárpátaljai árvízi katasztrófa következményeinek elhárításában, a károk mérséklésében vettek részt – írta a korrespondent.net hírportál az az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának Facebook-oldalán közzétett beszámolóra hivatkozva.
A gyakorlat célja a résztvevő országok katonai együttműködésének elősegítésén túl a többnemzetiségű műszaki zászlóaljak tiszai árvízi mentésben való jártasságának fejlesztése volt.

„A gyakorlat egyik sajátossága az volt, hogy első ízben kapcsoltunk össze két különböző ponton és harckocsira szerelt hídtípust. Továbbá szigeten ragadt sérültek helikopteres evakuálását, valamint elárasztott területekről technika eszközök kimentését gyakorolták” – közölte Oleg Mikac vezérőrnagy, a nyugati operatív katonai parancsnokság parancsnokának helyettese.

Forrás: kárpáthír/korrespondent.net


Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<