CONIFA: örökre eltiltották a kárpátaljai válogatott tagjait

Tizennégy játékost, a CONIFA-világbajnok Kárpátalja labdarúgó-válogatott tagjait örökre eltiltott minden futballal kapcsolatos tevékenységtől az Ukrán Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága szerdai ülésén. Más kérdés, hogy egyetlen vb-győztes kárpátaljai sem játszik Ukrajnában.

„Az említett csapat részvétel az úgynevezett el nem ismert államok labdarúgó világbajnokságán (CONIFA) negatív képet festett, rombolta az Ukrán Labdarúgó Szövetség imázsát. Így a szövetség hírnevét károsító magatartásért a fegyelmi bizottság úgy döntött, hogy a Kárpátalja labdarúgó-válogatott tagjait örökre eltiltja minden futballal kapcsolatos tevékenységtől”

– közölte szerdán a Vadim Kosztyucsnko az Ukrán Labdarúgó Szövetség első elnökhelyettese.

A CONIFA labdarúgó-világbajnokság rendszerint Romániában és Ukrajnában veri ki a „központi biztosítékot”, bár már rá példa, hogy máshol sem nézték jó szemmel a „szeparatista vébét”. Idén Kárpátalja válogatottja nyerte meg a Londonban zajló CONIFA labdarúgó-világbajnokságot, miután a június 9-i döntőben – 0–0-ás rendes játékidőt követően tizenegyesekkel (3–2) – legyőzte Észak-Ciprust.

Forrás:

KH/Mukachevo