Nemzeti gárdistákat telepítenének Beregszászba

Babják Zoltán polgármester saját Facebook-oldalán jelentette, be hogy a tervek szerint Beregszászba telepítenék az Ukrán Nemzeti Gárda egyik zászlóalját.

„Hivatalos látogatás keretében ma városunkban jártak Ukrajna Nemzeti Gárdájának képviselői, élükön Jurij Allerov vezérezredessel, főparancsnokkal. Ennek során a nemzeti gárda egy századának városunkban történő elhelyezéséről volt szó. Emlékeztettek arra, hogy a nemzeti gárda a Belügyminisztérium rendszeréhez tartozik. Alegységének itteni állomásoztatása során tagjai segítenék a rendvédelmi szerveket – elsősorban a rendőrséget – a közrend és a közbiztonság fenntartásában. Eközben nincs szó arról, hogy katonai alakulatot helyeznének el a város területén”

írta szűkszavú bejegyzésében Babják Zoltán.

          A posztra érkezett hozzászólások jelentős többsége elítélte az ötletet: „SAJNOS a mostani kiélezett helyzetben, ennek nincs jó üzenete…” – írta valaki.

Egy másik kommentelő így vélekedett:

„Miért érzem úgy hogy ez csak valaminek a kezdete?Mire észbe kapunk el lepnek minket! én nem szeretnék katonákat a városunkba! Láttam pár felvételt miféle narkós alkoholista katonák vannak! Szerintem jobb nekünk nélkülük!”

          Korábban már írtunk arról, hogy újra megnyitnák az évek óta elhagyatott laktanyát Beregszászban.