CONIFA-vb: lemondott a képviselőségről a kárpátaljai csapat vezetője

Visszaadta képviselői mandátumát és kilépett az Ukrajnai Magyar Demokrata Pártból (UMDP) Fejes Tibor, a CONIFA-világbajnok kárpátaljai magyar labdarúgó-válogatott vezetője – közölte a Beregszászi Járási Tanács a Mukachevo.net hírportál megkeresésére szerdán.

A munkácsi székhelyű portál értesülései szerint a képviselő továbbra sem tért vissza Ukrajnában. Kérvényét fián keresztül juttatta el a járási tanácshoz, ugyanis visszatérése esetén a büntetőjogi felelősségre vonást nem kerülheti el.

A CONIFA labdarúgó-világbajnokság rendszerint Romániában és Ukrajnában veri ki a „központi biztosítékot”, bár már rá példa, hogy máshol sem nézték jó szemmel a „szeparatista vébét”. Idén Kárpátalja válogatottja nyerte meg a Londonban zajló CONIFA labdarúgó-világbajnokságot, miután a június 9-i döntőben – 0–0-ás rendes játékidőt követően tizenegyesekkel (3–2) – legyőzte Észak-Ciprust.

Súlyos szankciókkal kellett szembenéznie számos ukrán-magyar focistának, akik részt vettek a világbajnokságon. Három hete az ukrán szövetség úgy döntött, életre szóló eltiltással sújtja a csapat 14 tagját, a magyar állampolgárságú szervezőket és csapattagokat pedig kitiltották Ukrajna területéről.

Forrás:

KH/Mukachevo