Házkutatás az „Egános” traktorok forgalmazójánál

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat nyomozói csütörtökön házkutatást tartottak a mezőgazdasági gépeket is forgalmazó munkácsi Motolux cég telephelyén, valamint a vállalkozás tulajdonosának és közeli rokonainak lakásán – értesült a Mukachevo.net.

A tulaj a hírportálnak elmondta, hogy a titkosszolgálat emberei számítógépeket, dokumentumokat és jelentős mennyiségű készpénzt foglaltak le. Először kora reggel a férfi házánál jelentek meg a nyomozók, ezzel egy időben jártak az apósánál és az anyjánál is a titkosrendőrök, végül az üzletet is átkutatták.

A tulajdonos állítása szerint bűnvádi eljárás miatt tartottak házkutatást, de azt nem tudta megmondani mivel gyanúsítják, úgy sejti üzleti tevékenysége miatt folyik ellene eljárás.

Az SZBU Kárpátalja megyei főosztály egyelőre nem kommentálta a házkutatásról szóló hírt.
A hírportál emlékeztetett, hogy az üzlet ellen korábban több alkalommal is követtek el robbantásos merényletet. Volt, hogy kézigránátot dobtak az épület elé, de olyan is, hogy gránátvetőből lőttek rá.

Egyébként ezen a cégen keresztül jutott traktorhoz és különböző  mezőgazdasági eszközökhöz több szász kárpátaljai gazda, aki az Egán Ede gazdaságfejlesztési pályázaton nyert támogatást.

Mint ismert az SZBU szeparatizmus gyanújával bűnvádi eljárás folytat az Egán Ede Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ ellen. Így az sem kizárt, hogy a két ügynek köze lehet egymáshoz.