Drónnal csempészték a cigarettát az Ungvári járásban, Cservona közelében

  A leleményes cigarettacsempészeknél 4500 csomag cigarettát találtak a határőrök, az viszont nem derült ki mekkora mennyiséget sikerült átreptetniük mielőtt rajtuk ütöttek a határőrök.

Keddre virradó éjjel a Csapi Határőr-parancsnokság információt kapott arról, miszerint az ungvári járási Cservona határában az ukrán-magyar államhatár közelében egyesek drónnal juttatnak át illegális dohányárut a határon. A helyszínre kivezényelték a határőr-parancsnokság szalókai különítményének munkatársait, akik néhány óra leforgása alatt a mező közepén megtalálták a csempészek „légibázisát”.

Négy személyt tartóztattak le, a közelben megtalálták a saját készítésű pilóta nélküli repülőgépet, a hozzá tartozó távirányítót, a tartalék akkumulátorokat és a drón kilövőállását.

A csempészek jól fel voltak szerelkezve éjjellátó készülékkel és hőkamerával is rendelkeztek, ezeket lefoglalták, ahogy azt a 4500 csomag cigarettát, amit már nem sikerült átjuttatni az államhatáron. A férfiakat a csapi határőr-parancsnokságra szállították, hogy felvegyék a jegyzőkönyvet.

Vámszabálysértés mellett illegális légtérhasználattal gyanúsítják őket – tájékoztatott a Csapi Határőr-parancsnokság sajtószolgálata.