Lelőtték az ukrán hadsereg drónját

A kelet-ukrajnai felkelők fegyveres erői lelőtték az Ukrán Fegyveres Erők Fantom típusú pilóta nélküli repülőgépét, az önkényesen kikiáltott Luhanszki Népköztársaság felett – jelentette az Interfax orosz hírügynökség szakadár forrásokra hivatkozva.

A beszámoló szerint vasárnap a délelőtti órákban Raevka település közelében az úgynevezett ütközőzónában történt az incidens. Az elsődleges beszámolók szerint a felkelők fegyveres erői lelőtték az ukrán hadsereg Fantom típusú pilóta nélküli repülőgépét. A felkelők közölték, hogy az ukrán reguláris erők frontvonal teljes hosszán alkalmaznak felderítő, pilóta nélküli, repülőgépeket.

Nem ez volt az első esett, hogy lelőttek egy ukrán drónt, a felkelők által ellenőrzött terület felett. Egy hete már történt egy hasonló eset, a lelőtt pilóta nélküli gépet a helyi sajtóban is bemutatták. A gép a felkelők pozícióiról készített felvételeket.  Korábban a Donecki Népköztársaság közleményben tudatta, hogy egyetlen hét leforgása alatt öt ukrán drónt lőttek le.