Semjén: Magyarország továbbra is blokkol minden uniós és NATO-s kezdeményezést Ukrajnával kapcsolatban

A kárpátaljai helyzet áttekintése és az európai parlamenti választáson való részvétel lehetőségének megteremtése szerepel a Magyar Diaszpóra Tanács VIII. plenáris ülésén – mondta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes az ülésen tartott sajtótájékoztatón, csütörtökön Budapesten. Közlése szerint a résztvevők körében “nagy sikert” aratott a voksolást érintő szabályok megváltoztatása.

A kormányfő helyettese kérdésre jelezte: elegendő idő lesz, hogy az érintettek a tavaszi EP-választáson már részt vegyenek, beleértve a regisztrációt is. Azt is rendkívül pozitívan fogadták a résztvevők, hogy egyszerűsítették a regisztrációt és a voksolást – közölte.

Semjén Zsolt hozzátette: az ülésen tárgyaltak a kárpátaljai helyzetről is.
Nincs hova hátrálni e téren – jelentette ki. Rámutatott:

nem tudnak mást tenni, mint uniós és NATO színtéren blokkolnak mindent, amíg a jogsértések nem szűnnek meg, és világgá kiáltják azokat a jogsértéseket és jogtiprásokat, amelyek Ukrajnában érik a magyarságot.

Orbán Viktor: nincs esély megállapodásra a mostani ukrán kormánnyal

Az a korszak, amit úgy neveznek, száz év magyar magány, véget ért – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Diaszpóra Tanács VIII. plenáris ülésén csütörtökön Budapesten. A kormányfő rámutatott: az elmúlt években a szlovákokkal, a horvátokkal, a szlovénekkel és a szerbekkel is sikerült o

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás:

MTI