Rendkívüli nemzetbiztonsági ülés lesz ma

Rendkívüli nemzetbiztonsági ülést hívott össze szerdára Mirkóczki Ádám, a testület jobbikos elnöke.

Az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a “Gruevszki-botránnyal” kapcsolatban a Belügyminisztérium és a bevándorlás hivatal törvényi kötelezettségüket megszegték, a nemzetbiztonsági átvilágításon is átesett bizottsági tagokat félrevezették.

Azt írta:

magyarázatot vár, ki a felelős azért, hogy az “elmúlt 28 évben példátlan módon így hazudjanak és átverjék testületileg az Országgyűlés legfontosabb szakbizottságát”.

Nikola Gruevszki 2006 és 2016 között volt Macedónia miniszterelnöke, a múlt héten viszont nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, mert nem kezdte meg kétéves börtönbüntetése letöltését, amelyet hivatali visszaélés miatt szabtak ki rá. A politikus múlt kedden a Facebook-oldalán közölte, hogy Budapesten van, és politikai menedékjogot kért a magyar hatóságoktól.

A Magyar Idők kedden internetes oldalán írta meg, hogy Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök megkapta a menekültstátuszt.

A lap megkeresésére a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal nem erősítette meg az információt. Arra hivatkoztak, hogy a hatályos törvények szerint erről csak az érintettnek és az ENSZ menekültügyi főbiztosságának adhatnak tájékoztatást – olvasható a Magyar Idők weboldalán.

Forrás:
MTI

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!