Bemutatták a Jobbik 2019-es EP-programját

A Jobbik célja egy igazságos, keresztény értékeken alapuló Európai Unió, és egy szabad, szociális és versenyképes Magyarország – tudhattuk meg a Jobbik 2019-es EP-programjának Gyöngyösi Márton elnökhelyettes és frakcióvezető által fogalmazott előszavában.

A legnagyobb ellenzéki párt Európai Unióhoz való viszonyát szokás azzal bírálni, hogy a kilépést szorgalmazók táborából átsorolt a kompromisszumokat és reformokat keresők közé. A kormánymédia és – korábban nagyobb vehemenciával – a balliberális sajtóorgánumok is szeretnek arra emlékeztetni, hogy a Jobbik egy olyan euroszkeptikus párt, amely uniós zászlót égetett, illetve az EU elhagyását propagálta. Az elmúlt években kétségkívül retorikailag sokat finomodott a Jobbik uniós politikája. A párt első nagy sikerét, az áttörést a 2009-es európai parlamenti választáson érte el. A Jobbik gyakorlatilag a semmiből vált hirtelen tényezővé a magyar belpolitikában a teljes megsemmisülés felé lökve a hitelét vesztett MDF-et és az utolsókat kapálódzó SZDSZ-t.

A Jobbik 2019-es EP-programja:

– Új kiegyezést az Európai Unió és tagállamai, valamint a régi és új, központi és periférikus, kicsi és nagy nemzetek között.

– Az Unió föderalizálását célzó lisszaboni szerződés kritikájáról továbbra sem mondott le a Jobbik.

– Önrendelkezés megvédése és a határon túli magyarság autonómiájának célja.

– Az Európai Ügyészséghez való csatlakozás.

– A fakes news (hamis hírek) elleni fellépés.

– A környezetvédelem területén a nemzetek összefogására van szükség.

A legnagyobb ellenzéki párt programját IDE KATTINTVA olvashatja el.