Külföldű rendszámú autósok: vannak, akik feladták

   Kárpátalján elvámolták az első olyan autókat, amelyek a korábbi kiskapukat kihasználva kerültek Ukrajnába, miután a tulajdonosaik kifizették a vámszabályok megsértésért kiszabott 8500 hrivnya bírságot. A megyében állítólag már 215 személygépkocsit vámoltak el a külföldi regisztrációjú autók honosításáról szóló új törvény alapján.

A Mukachevo.net hírportál a Kárpátaljai Megyei Fiskális Szolgálatra hivatkozva azt közölte, hogy december 3-án kedden a vámhivatal kilenc olyan személyautót vámolt el, amely a tranzitálási szabályok megsértésével voltak Ukrajnában.

A tulajdonosok ezek után a gépjárművek után a vámok és az illetékek mellett befizették a szabályestésért kiszabható 8500 hrivnya bírságot.

A vámhivatal tájékoztatása szerint a behozott használtautók piaci értéke átlagosan 10 ezer euró volt, eddig 495 ezer hrivnya vámilleték folyt be ezek behozatalából. A törvény november 25-i életbe lépése óta Kárpátalján 215 külföldi rendszámú személygépkocsit vámoltak, jelentős részüket első alkalommal hozták be az országba.

A vámosok állítása szerint a leggyakoribb autómárka, amivel munkájuk során találkoznak az a Skoda és a Volkswagen, 2002-es Golfokból, 2007-es Passatokból és 2006-os Touranokból van a legtöbb.

Forrás:

KH/Mukachevo