Külföldi autósok: kukacoskodnak a vámosok

  Állítólag bizonyos papírok ukrán nyelvre történő fordítását követelték a külföldi regisztrációjú autók ukrán tulajdonosaitól az ukrán vámosok a vámkódex 254. cikkelyének első bekezdésére hivatkozva – írja a Munkachevo.net.

A hírportált a vámszolgálat arról tájékoztatta, hogy a fordítások a külföldi autó vámkezeléséhez és az ügymenet elindításához szükségesek. Ugyanakkor hozzátették, hogy csak abban az esetben kérnek be ukrán nyelvű fordítást, amikor ellenőrizni szeretnék a dokumentum tartalmának hitelességét és eredetiségét. A fordítás költségeit a tulajdonost terheli.

A vámszabályok értelmében a külföldi rendszámú autó ukrán tulajdonosának a gépkocsi behozatalánál rendelkeznie kell:

az adásvételi vagy haszonélvezeti szerződéssel, az autó bejegyzéséről szóló dokumentumokkal, vámdeklarációval, útlevéllel és adóazonosítóval.

Külföldi rendszámú autók: ezzel készülnek a rendőrök

A külföldi rendszámos járművek használatát szabályozó törvény kihirdetésétől, vagyis november 25-től számított 180 nap elteltével lép hatályba – írta közösségi oldalán Olekszij Bilosickij. A közúti járőrszolgálat parancsnokának első helyettese posztjában kiemelte, hogy a törvény külön nevesíti és szankcionálja a külföldi rendszámmal történő jogellenes közlekedést.

Forrás:

KH/Mukachevo