Módosítják az idei költségvetést

A pénzügyminisztérium módosítani akarja az idei költségvetést.

Módosításokat javasol a pénzügyi tárca Ukrajna 2018-as állami költségvetésében. Az erről szóló tervezet áttekintésére három nap haladékot adott a miniszterelnök.

Mivel a módosításokat a pénzösszegek átcsoportosítása révén hajtanák végre, jelentős változtatásokra nem kell számítani. A bevételi oldal 118,5 millióval nő, s így 918 milliárd hrivnyára módosul, míg a kiadási oldal 230 millióval emelkedik, s így 991,9 milliárdra módosul.

Ezenbelül 10,8 milliárdra nőne a nyugdíjakra szánt összeg, 227 millióval több jutna az elcsatolt zónákban dolgozók bérkiegészítésére. 1,2 milliárddal csökkentenék ellenben az államigazgatás reformjára, 979  millióval az állattartók támogatására, 850 millióval a farmerek támogatására kiutalt költségeket, de a privatizálásra és a mezőgazdasági dolgozók támogatására szánt összeget is. Kevesebbet fordítanának az államadósság-kezelésére is.

Újítás, hogy a szociális-gazdasági fejlődésére, a vidéki egészségügyi ellátó rendszer fejlesztésére szánt felhasználatlanul maradt szubvenció a helyi költségvetések számláján marad, 2019-ben azok szabadon rendelkezhetnek vele.

Forrás:

KH/ePravda