Orvosi hiba? Eltörték egy újszülött lábát

Gondatlansággal vádolja az Ilosvai Járási Kórház orvosait egy imszticei nő és családja.

Marina Csobal babája farfekvéses volt, ezért az orvosok úgy döntöttek, császármetszéssel segítik világra a csecsemőt. A szülés után nem sokkal a gyerekorvos, a családtagok észrevették, hogy az újszülött nem mozgatja az egyik lábát. A röntgenfelvételből kiderült, hogy el van törve.

A csecsemőt átszállították Munkácsra, a megyei gyermekkórház intenzív osztályára, állapota közepesen súlyos.

A járási és a megyei gyerekorvosok egyöntetűen állítják, a baba még az anyja hasüregében sérült meg, a törés veleszületett, amit az édesanya és a családja azonban nem tud elfogadni. Mint mondják, valaki hibázott és ezért felelősséget kell vállalnia. Az édesanya szerint ugyanis terhessége során senki nem figyelmeztette, hogy valami baj van a babával, minden rendben zajlott, ezért biztos benne, hogy a műtét közben sérült meg. Hogy a sérülés maradandó lesz-e, ma még az orvosok sem tudják megjósolni.


 
Az ilosvai járási kórházban szolgálati vizsgálat indult az ügy kapcsán. A nő műtétjét végző orvost egyelőre nem függesztették fel. A szülők a vizsgálat eredményétől függően döntik el, feljelentést tesznek-e a rendőrségen.