Az UMDSZ-kongresszusa újra Zubánics Lászlót választotta elnökké

Újabb négy évre dr. Zubánics Lászlót választották meg az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) elnökének a szervezet mai, Beregszászban tartott tisztújító kongresszusán – számolt be a KISZó.

A közel 300 küldött és számtalan vendég előtt zajlott rendezvényen dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott is köszöntötte a jelenlévőket. Tolmácsolta dr. Semjén Zsolt nemzetpolitikai miniszterelnök-helyettes és Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár üdvözletét.

A küldöttek az elnöki tisztet 2014 óta betöltő Zubánics Lászlónak egyhangúan szavaztak ismét bizalmat az elkövetkező négy évben is.

Megerősítették tiszteletbeli elnöki tisztségében dr. Tóth Mihályt is, a szervezet egykori vezetőjét. A kongresszus egy politikai zárónyilatkozat elfogadásával fejezte be munkáját.

Az UMDSZ XXII. közgyűlését mások mellett megtisztelte jelenlétével Bujdosó János, a Potápi Árpád János vezette nemzetpolitikai államtitkárság kárpátaljai ügyekben illetékes főosztályvezetője, Magyar Lóránt RMDSZ-es parlamenti képviselő, Buhajla József ungvári magyar főkonzul és Szilágyi Mátyás beregszászi főkonzul.