Az ukrán rendőrök is pénzért veszik a jogosítványt?

Fél nap leforgása alatt három közlekedései baleset is történt Kijevben, amelyben rendőrautó ütközött, négy járőrautót amortizáltak le, egy gyalogos is kórházba került Nagyon úgy fest, hogy a rend őrei pénzért vették a jogosítványukat.

Vasárnap hajnalban két járőrautó egy Toyota Prius és egy Hyundai ütközött össze egyelőre tisztázatlan körülmények között az ukrán fővárosban.

A Prius az ütközés erejétől felhajtott a járdára és nekiment egy fának.

Előzetes információk szerint a rendőrök komolyabb sérülések nélkül megúszták az esetet. Ami viszont felettébb gyanús, hogy a helyszínre kiérkező tévéstábot nem engedték az autókhoz, a baleset helyszínétől 100 méterre forgathattak. Ráadásul a helyszínt biztosító egyenruhások akadályozták az operatőr munkáját, úgy álltak, hogy ne tudják felvenni a törött rendőrautókat. Azzal is fenyegették a tévéseket, hogy rendőri erőszakot alkalmaznak ellenük, amennyiben nem tesznek eleget kéréseiknek.

Nem sokkal később egy rendőrautó trolibusz hátuljába csapódott.

Előzetes információk szerint a rendőr elvesztette uralmát a Toyota Prius felett és fékezés nélkül hajtott bele a trolibuszba.

Az ütközés ereje olyan nagy volt, hogy az autó eleje teljesen összeroncsolódott. A rendőr könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet, a trolibuszon nem sérült meg senki.

Alig múlt 9 óra (kijevi idő) amikor járdára hajtott és gyalogost gázolt egy rendőrautó Kijev belvárosában. A Toyota Prius egy kávézó teraszát is letarolta. Az autót vezető járőr elmondása szerint a kereszteződésben egy Mercedes irányjelzés nélkül kanyarodott be elé, hogy elkerülje az ütközést félrerántotta a kormányt, ám ettől kisodródott a járdára, ahol egy teraszba csapódott. A baleset következtében a járdán egy 45-50 év közötti férfit is elsodort a járőrautó, a gyalogost lábtöréssel szállították kórházba. A Mercedes sofőrjét az esettől nem mesze feltartóztatták.