Bemutatták, milyen kemény az orosz elitkommandó

Az orosz tévé most először betekintést engedett a hírhedt elitkommandójuk, a Szpecnaz (Spetsnaz) kiképzésébe.

Az orosz tévé most először betekintést engedett a hírhedt elitkommandójuk, a Szpecnaz (Spetsnaz) kiképzésébe. A videóban az látható, hogy egy épületben, szirénazajban, félhomályban, gázálarcban küzdenek “terroristák” ellen, lőnek mozgó célpontra. Az nyilván eleve nem véletlen, hogy szerepelhetnek a tévében, de hogy biztosan tudomást szerezzen a világ arról, milyen kemények, a Russia Today is beszámolt minderről.

Az RT szerint a gyakorlat egy olyan műsorban ment le a Rosszija-1 tévében, amelyben az SZVR főnöke, Szergej Nariskin is nyilatkozott, arról beszélt, hogy az egység feladata, hogy külföldön védje az orosz missziókat és állampolgárokat. A tagjai a fegyverkezelést a tökéletességig fejlesztik, magyarázta.

Az RT úgy fogalmaz, hogy a kiképzésen a szirénák mellett piros és kék fények is villognak, ezzel a katonákat plusz stressznek is kitéve, hogy biztosan meg tudják őrizni a nyugalmat és pontosságot egy valódi vészhelyzetben. A Szpecnaz egyébként nem csak a fegyvereseikről hírhedt, hanem az oroszok által kifejlesztett közelharc-módszerről, a Systema-ról is.

(index.hu)