Tömeges mérgezés egy ukrán elit intézményben

Az Obozrevatel.com információja szerint legalább tizenkét gyermek szenvedett valamilyen mérgezést a Lemberg megyei Szhodnicében lévő elit gyógyüdülőben.

Az intézmény vezetői igyekeznek titokban tartani a gyerekek rosszullétét, csak véletlen dologról beszélnek. Az ismert ukrán futballista Oleg Guszev felesége, akinek négyéves gyermeke is a betegek között van, nyilvánosságra hozta az esetet. A fiatalasszony elmondása szerint a gyermekek gyomorbántalmakra, szédülésre panaszkodnak, és sűrűn hánynak. Előbb ételmérgezésre gyanakodott, de olyanok is rosszul lettek, akik nem az intézményi étkezdében táplálkoztak.

Szerinte a fertőzést a szanatórium uszodájának vize terjeszti.

A személyzet azonban tagadja, hogy ez lehetséges volna.

Mivel eddig semmi intézkedés nem történt a megbetegedések megfékezése érdekében, a futballista feleség a médiához fordult. Ám az újságírókat nem engedték be a szanatóriumba, azt állítva, ott semmi érdemleges nem történt, minden a legnagyobb rendben van.

A panaszos szerint azonban immár harmadik napja terjed a fertőzés az elit gyógyüdülőben, ahol  a közös hálóteremben  egy személy számára 3100 hrivnyába kerül egyetlen éjszaka, a külön szobákban ugyanezért 4800 hrivnyát kell fizetni. Ha szülő is ott tartózkodik, az ár ennél sokkal magasabb. A tömeges rosszullétek ügyével már a hatóság is foglalkozik.