Telefonált az eltévedt síelő

Négy nap után adott életjelet magáról a Kárpátokban eltűnt síelő – írja a TSN hírcsatorna.

Vasárnap óta eltűntként keresték a 34 éves Igor Hriscsenkót, aki síelni indult barátjával az Ökörmezői járásban található Hemba gerincre, de egy hóviharban elkeveredtek egymástól. Társát még hétfőn megtalálták a hegyimentők, ám a kijevi férfiról ma kora délutánig semmit nem lehetett tudni. A sajtót édesanyja tájékoztatta arról, hogy fia 15 óra 30 perckor (kelet-európai idő) mobiltelefonjáról felhívta egyik barátját, mindössze néhány másodpercet tudott beszélni, ezalatt az idő alatt érkezett elmondani nagyjából hol tartózkodik, ezt követően a telefon lemerült.

„Egy patak mellett tartózkodik, azt nem tudta megmondani melyik patak. Mielőtt még megszakadt volna annyit mondott, hogy nagyon átfázott”

– nyilatkozta a nő a tévécsatornának.

A mentőegységek beazonosították a férfi lehetséges tartózkodási helyét, ami kilométerekre van onnan, ahol három napja eltűnt. Feltételezések szerint a Szolyvai járásban, az Osza pataknál lehet az eltűnt turista. Ha valóban ott van, akkor, gyakorlatilag a hegygerinc másik oldalára keveredett át a sielő. Egy mentőegység még délután elindult a megadott helyre, ám a nehéz terep miatt órákig is eltarthat az út, abba bíznak, hogy a férfi kitart addig.

A turistáról idő közben kiderült, hogy tapasztalt, felkészült és jól felszerelt túrázó, extrém sportoló. Sí edzőként dolgozik Kijevben, elnöke az egyik extrémsport szövetségnek.