Kemény támadás indult a „zavaró” médiumok ellen

Az, hogy az egyik legjelentősebb műsorszolgáltató parancsszóra megszüntette a NewsOne csatorna sugárzását, egyértelmű bizonyítéka annak, hogy Ukrajnában kemény támadás indult a szólásszabadság ellen, írja a golos.ua.

Erről a Za zsittya (Az életért) ellenzéki platform vezetője Vadim Rabinovics ír saját Facebook oldalán. A politikus kifejti, hogy a regnáló kormány úgy próbálja betömni az ellenzék száját, mely nem támogatja hivatalos propagandát, hogy elhallgattatják a szókimondó tömegtájékoztatási eszközöket. A parlamenti képviselők egy csoportja először törvényben akarta leállítani a NewsOne és a 112 Ukrajna tévécsatornák működését. Mivel ez nem sikerült, a műsorszórók magántulajdonosain keresztül akarja megfojtani az ukrajnai szabad sajtót. Az újságírók elhallgattatása törvénybe ütközik és ellentétes az alkotmánnyal is.

A csatornám működésének akadályozása rendkívül piszkos politikai játszma, mely a regnáló politikai erő érdekét szolgálja.

„A választások előtt valamennyi „szófogadatlan” médiát el akarnak takarítani az útból, hogy senki ne zavarhassa meg őket hazugságaik terjesztésében”

– véli Rabinovics, aki arról is meg van győződve, hogy az emberek szerencsére átlátnak a szitán és levonják a megfelelő következtetést.