Ukrajnában lassan jár a posta, de csempészni tud

Az Ukrpost (ukrán postaszolgálat) tájékoztatására hivatkozva írja a Znaj.ua, hogy az időjárási viszonyok rosszra fordulta miatt sokat késnek a postai küldemények.

A vállalat tájékoztatója szerint az utóbbi pár hónap során ez már nem az első ilyen helyzet. A postaszolgálat ugyanis nem rendelkezik olyan műszaki bázissal, amely lehetővé tenné a küldemények időjárástól független továbbítását. Ezért az újévi üdvözlőlapok, ajándékcsomagok is csak jelentős késéssel jutnak el a címzettekhez. A helyzet leginkább az ország hét középső és keleti megyéjét sújtja.

A portál ugyanakkor hozzáteszi, hogy a cigaretta csempészésben nem okoz fennakadásokat az időjárás. Január 9-én a Segini ukrán–lengyel határátkelőn a lengyel vámosok lefüleltek egy gépkocsit. Az Ukrpost furgonjában csomagküldeményeknek álcázott nagy mennyiségű csempész cigarettára bukkantak. A szomszédos ország hatósága szerint egy szervezett csempész útvonalat vágtak el, ugyanis hasonló, Kijevben útra indított rakománnyal rendszeresen közlekedtek a posta gépkocsijai.

A fura az egészben az, hogy az ukrán vámosok semmi gyanúsat nem láttak, szabadon tovább engedték a jövedéki termékeket illegálisan szállító járművet.