Szétfoszlott az útburkolat a Munkácsi járásban

Három hónap alatt járhatatlanná vált az út Munkács és Rogatin között, írja a zak-kor.net a Sirius tévé riportjára hivatkozva.

Ugyan csak tavaly ősszel kátyúztak a Munkácsi járás említett 9 kilométeres szakaszán, most rosszabb állapotban van, mint azelőtt. Az aszfaltburkolat a gépkocsivezetők nem kis bosszúságára, a hideg és a fagyok hatására szemlátomást foszlik szét. Mihajlo Popovics a megyei közútkezelő szolgálat vezetője úgy nyilatkozott, ősszel csupán ideiglenes kozmetikai javítást végeztek 90 ezer hrivnya értékben. S a burkolat amiatt ment tönkre, mivel az út menti szabálytalan építkezések következtében nem tud elfolyni róla a víz. Azt mondja, a kilenc méteres útszakasz teljes felújítására 80 millió hrivnyát szánnak, a munkálatok elvégzésére már meghirdették a pályázatot. Elismeri, a megyében több száz kilométernyi út kíván felújítást, azonban kérdés lesz-e rá pénz.

A balesetveszélyes tarthatatlan helyzet miatt a helyi képviselők levélben fordultak a közigazgatáshoz, vizsgálja ki az ügyet: miféle anyagból készült az aszfalt, mely nem bírja sem a hideget, sem a nedvességet.

A kormány 15 milliárd hrivnyát ígér idén útjavításra, de hogy osztja azt el a régiók között, egyelőre nem tudni.