Az ukrán egészségügyi miniszter legalizálná a marihuánát

Uljana Szuprun közösségi oldalán keresztül arra buzdít, hogy minél többen írják alá azt a napokban a Legfelső Tanács honlapjára beterjesztett petíciót, ami az orvosi célú marihuána fogyasztását legalizálná – írja a Mukachevo.net.

Az egészségügyi miniszter bejegyzésében hosszasan taglalja miért is támogatja a marihuána legalizálását. Szuprun szerint az orvosi célú kanabisz enyhítené a súlyos betegekben szenvedők fájdalmát, szenvedését, normalizálná közérzetüket. A gyógyászatban használt marihuána alkalmazása, bizonyos megkötésekkel, teljesen legális bizonyos országokban. A miniszter hozzátette, hogy az orvosi célú marihuána alkalmazása több mint 2 millió emberen segítene, akik krónikus fájdalomban és súlyos betegségekben szenvednek.

Szuprun felsorolta, mely országok legalizálták az orvosi marihuána használatát és milyen betegségeknél adják a pácienseknek.

„Az Alzheimer-kórban és az onkológiai betegségeknél a krónikus fájdalommal járó megbetegedéseknél alkalmazzák a kanabiszt. Számos olyan kutatás van, amelyek azt taglalják, hogy a marihuána milyen pozitívan hat a szorongás és az alvászavarok leküzdésében, A HIV-fertőzötteknél hatékonyan javítja az étvágyat”

– fogalmazott Szuprun.