Elképesztő körülmények a nagyszőlősi gyerekosztályon

Rettenetes állapotokat rögzítettek a Nagyszőlősi Járási Kórház gyermekosztályán, írja a golos.ua.

A megdöbbentő fényképeket, melyek hűen tükrözik az egészségügyi intézményben uralkodó szörnyű higiéniai körülményeket egy csecsemőjével kórházba került édesanya publikálta közösségi oldalán. A felvételek és a feltöltött videó tanúsága szerint a betegek gyakorlatilag hidegben fekszenek, mivel nincs konyha, nem kapnak élelmezést, a kórtermekből hiányzik a higiénia, rozsdás vízcsap és gyermekágy, mocskos matracok, repedezett falak fogadják az ide kényszerülőket. Tatyana Kozos elmondása szerint egyes kórtermekben eleve nincs víz, ahogyan a mosdókban és a tusolókban sem.

A kis betegeket és hozzátartozóikat 16 fokos helyiségekben tartják, nem csoda, hogy a nyirkosság miatt a falak megrepedeztek és megjelent rajtuk a penész.

A sötét beálltával az elszaporodott csótányok is bátran előbújnak rejtekhelyükről, s ugyan a takarítónők rendszeresen teszik a dolgukat, a kórházban mégis kosz van és kellemetlen illat terjeng.

A hozzászólásokból az derül ki, hogy egyes páciensek szerint a csótányokon kívül más parazitával is találkoztak kórházi kezelésük során.


Tanya Talabira

Tanya Talabira posted a video to her timeline.