Tüntetésekkel fenyegetnek a külföldi rendszámú autósok

Az autótulajdonosok februárra újabb hatalmas demonstrációkat terveznek, azt követelik majd, hogy töröljék el a gépjármű korára vonatkozó koefficienst – írja a Korrespondent.net. Ezzel jelentősen lecsökkennének a behozatali költségek.

A külföldi rendszámú autósokat tömörítő AvtoEuroSzila nevű szervezet közösségi oldalán jelentette be, hogy februárban ismét utcára hívja a szimpatizánsait.

„Megpróbáljuk kideríteni, hogy a külföldi autók legalizálásáról szóló 8487-es törvény beváltotta-e a hozzá fűzött ígéreteket, amit Nina Juzsanina és Petro Porosenko ígért, mégpedig, hogy 500 euróért be lehet hozni egy külföldi autót Ukrajnába. Mi tudjuk hogyan kell feltölteni a nyugdíjalapot, és fellendíteni az ukrán gazdaságot. Februárban ismét békés tüntetést szervezünk, megpróbáljuk elérni, hogy az életkor kikerüljön a vámadó kiszámításánál használt egyenletből” olvasható a Facebookon-közzétett közleményben.

Drákói bírságok jönnek | KH

Ez év májusától kemény bírságokra számíthatnak a külföldi rendszámmal közlekedő gépjárművek tulajdonosai, közölte a pershij.com. Ha a rendőrségnek eddig nem állt jogában ok nélkül megállítani a külföldi rendszámú gépkocsikat, ez mostantól megváltozik. A rendőrség ugyanis hozzáférhet az adott járművek ukrajnai …