DK: ki kell vizsgálni, hány ukrán van bejelentve a nyírségi településekre

A Demokratikus Koalíció (DK) levélben kéri fel a nyírségi jegyzőket, hogy vizsgálják ki, hány ukrán állampolgár szerzett fiktív lakcímet a településükön – írja az MTI.

A DK frakcióvezető-helyettese, Vadai Ágnes keddi budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a Legfőbb Ügyészség hétfőn elismerte, olyan ukránok jutottak magyar állampolgársághoz, akik nem élnek Magyarországon, nincsenek magyar felmenőik és a nyelvet sem beszélik.

Vadai Ágnes hozzátette, pártja már a parlamenti választás előtt felhívta a figyelmet, hogy a “Fidesz választási csalásra fogja használni az ukrán importszavazókat”. Az ügyészség közlése szerint 370 esetben indult nyomozás, miközben a DK információi szerint a nyírségben van olyan ház, amelyben papíron 203-an élnek – hívta fel a figyelmet.

Az országgyűlési képviselő szerint az ukrán állampolgársági csalások az idei európai parlamenti, illetve önkormányzati választás tisztaságát is veszélyeztetik.

Kérdésre válaszolva azt mondta, első körben 176 határ menti település jegyzőjét keresik fel.

Heti Napló Sváby Andrással

Tömegek jelentkeznek át Ukrajnából magyar lakcímre felvenni a nyugdíjat és egyéb szociális támogatásokat! Sose fognak ideköltözni. Miért nem lép közbe senki? Talán mert szavazni is itt fognak?

Nyugdíjért jelentkezhettek át Magyarországra | KH

Költségvetési csalás és közokirat hamisítás miatt emelet vádat azzal a három honosított magyar állampolgárral és magyar segítőjükkel szemben, akik Nyírmeggyesen létesítettek fiktív lakcímet azért, hogy a magyar államtól jogosulatlanul nyugdíjhoz és családi pótlékhoz jussanak hozzá – közölte a Szabolcsihírrel Szilágyi …

Forrás:

MTI