Közel félmillió dolláros cigarettafogás az ukrán-román határon (videó)

A román vámosoknak minden bizonnyal órákba tellett, amíg összeszámolták a fabrikettek közé rejtett 414 500 csomag cigarettát – közölte a román hatóságok közleményére hivatkozva a Mukachevo.net.

A halmi vám történelmében mindeddig példa nélküli, óriási mennyiségű csempészcigarettát foglaltak le február 2-án. Egy magyar állampolgár vezette a kamiont, amelyben megtalálták az irdatlan mennyiségű csempészárút. Érdekes, hogy az ukrán oldalon simát átjutott a kamion, az ukrán vámosok mindent rendben találtak. Ám román kollégáknál felmerült a gyanú, hogy a rakomány a fűtőanyagon kívül mást, csempészárút is tartalmazhat, így lepakolták az egész pótkocsit és a brikettes-dobozokba rejtve 414 500 doboz, ukrán zárjeggyel ellátott, különböző márkájú, 1 865 250 lej (közel 450 000 dollár) értékű cigarettát találtak.

A fuvarlevél szerint Ukrajnából Magyarországra fabrikettet szállító a magyarországi rendszámú kamion. A vám és a határrendészet dolgozói hosszú órákon keresztül bontogatták a dobozokat és kobozták el a dohányárút. A nyomozás idejére lefoglalták a kamiont, a 40 éves magyar állampolgárságú sofőr ellen csempészés és okmányhamisítás vádjával indítottak eljárást.